Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry

I will only truly have left this school when none here are loyal to me. Help will always be given at Hogwarts to those who will ask for it.
 
KazaloPortalIščiRegistriraj sePrijavaTrenutno še ni nobenega dogodka.Gryffindor: 0
Slytherin: 0
Hufflepuff: 0
Ravenclaw:0
Mesec: September
Vreme: vetrovno, rahlo oblačno
Temperatura: 15 stopinj


Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore - headmaster
Minerva McGonagall - headmistress
Zasnova foruma in ideja je last
Albusa Dumbledorja. Forum je prav tako vsebinsko uredil.

Prosimo, da vsebine foruma in grafiko ne kopirate, saj je bilo v to vloženo veliko dela.


Naša pasica:

The lake     Bradavicarkapasica2

Prijatelji:

The lake     Untitled-19

The lake     Vafa

The lake     Zezzwzwz 

 The lake

Go down 
AvtorSporočilo
Albus P.W.B. Dumbledore
Admin
Admin
Albus P.W.B. Dumbledore


Število prispevkov : 175
Join date : 03/08/2012
Age : 25
Kraj : Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry

The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: The lake    The lake     Icon_minitimeSob Avg 04, 2012 8:42 am

Zledenela plošča, ki je bila obstojna ne malo dolgo nazaj, se je spremenila v jezero. Tople temperature februarja so prinašale radost, da se je led topil. Ob enem pa žalost, ker ni več leda. Ponekod, kjer je senca, se led še ni čisto stalil in zato so tu in tam še vidni koščki ledu. Tukaj se učenci in učenke poleti kopajo, ponekod pa je jezero mirno, saj vedo, da tam ni najbolj varno.

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazaj na vrh Go down
https://hogwartsacademy.slovenianforum.com
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeTor Avg 14, 2012 5:48 am

Annabelle je z lenimi koraki prišla do jezera,kjer bo lahko v miru prebrala knjigo do konca. Saj je bilo še v knjižnici preglasno. Ko je zapihal veter jo je malo zazeblo saj je imela na sebi le kratke hlače ter majico brez naramnic. Ponavadi ne nosi takih majic. Danes pa je bil en čuden dan in je počela stvari,ki jih ponavadi ne. Ko je prišla do jezera se je usedla na breg ter namočila noge v vodo ter brala knjigo. Vendar je bila tako bedna kniga in ji je blo žal da si jo je sploh izposodila, jo je jezno zaprla ter odložila poleg sebe. Z rokama je objela kolena ter se z bradno naslonila nanje.Premišljevala je o svoji gromozanski družini. Svoje mlajše brate ter sestre je neskončno pogrešala. Še dobro da skoraj vsi to leto pridejo na Bradavičarko. Na žalost pride tudi njen neprava sestra (od mačehe). Ona je pravi mali vražiček. Povsod ji sledi ter ji nikoli ne da miru. Drži se je kot klop. Iz razmišljanja se je prebudila ko je za sabo zaslišala korake,ki so se j približevali.Ozrla se je nazaj ter zagledala dekle iz Drznvranna.Njene starosti pa ni mogla točno določiti. Skomignila je z rameni ter svoj pogled usmerila nazaj v jezero.

((Rhaenys Haven))
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeTor Avg 14, 2012 7:13 am

  Oblačnih dni se v Septembru očitno ni bilo mogoče znebiti. Kljub še kar zgodnji uri so se na oblaku že zgrinjali nad modrino neba in odbijali sočne žarke. Zanimivo, da je bilo malce temnejše ozračje všeč veliko učencem. Zgledalo je kot bi polovica šole zapustila varno notranjost akademije in se zapodili na trato. Haven je vse skupaj opazovala z okna, a kaj kmalu pograbila svojo debelo knjigo in se tudi sama odpravila na svež zrak. Veter je ni več presenečal, tako je poskušala ignorirati poplesavanje njene ohlapne majice in mršenje njenih las. Za perfekcionistko, kot je bila to ni bilo tako lahko, a ji je uspelo priti do jezera ne, da bi si kot nora vsako sekundo popravila stvar, ki ni ostala na mestu. Misli so ji uhajale in spomini na prejšnja leta na Bradavičarki skočili iz skrbno zaklenjenega predalčka. No, očitno ne tako skrbno … S pogledom je iskala prikladno mesto – prostor, z malce tišine in brez nadutih punčk, ki samo opravljajo - za branje. Opazila je breg na katerem je sedelo svetlolaso dekle iz PihPuff-a. Razgledala se je naokoli in po hitrem preračunavanju ugotovila, da bo ob njej še najbolj mirno. Vsaj zdelo se je tako. S počasnimi, previdnimi koraki se ji je približala in sedla nekaj metrov stran od dekleta. V pozdrav ji je namenila rahel kimljaj, čeprav ni bila prepričana, da ga je opazila in sedla. Izpod roke je vzela knjigo in jo naslonila na kolena. Odprla jo je na sreni, kjer je pustila kazalo in začela brati. Dokončala je eno os strani in pogled ji je šinil k dekletu. »Te nič ne zebe?« je vprašala. Besede je nekaj časa okuševala v ustih in se šele nato zavedala kako bedno je izpadla. A vseeno. Ob njenih kratkih hlačah in majici z naramnicami je še njo zazeblo, pa je imela na sebi kavbojke in jakno. Namenila ji je opravičujoč nasmešek, v upanju da je razbrala kako bedno se počuti ob takšnem vprašanju. Sedaj ni mogla več spremeniti ničesar in ne glede nato kako si je želela časovni stroj je počakala na PihPuffkin odziv.
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeTor Avg 14, 2012 8:14 am

Ko je dekle prisedlo nekaj metrov stran se je ji je Annabelle samo nasmehnila ter pogled usmerila nekam drugam. Vendar jo je dekle čez nekaj časa ogovorilo.''Am, malo pa me res,'' je rekla ter si noge še bolj potisnila k sebi. Ni imela pojma zakaj je oblekla kratke hlače ter tisto majico. Bilo ji je gromozansko žal. Naslednjić ne bo tako lahkomiselna.''btw, jst sem Annabelle,'' se je predstavila ter se nasmehnila in izegnila roko,da bi se rokovali. Nato pa je vzela v roke svojo knjgo ter jo začela listati.Mogoče je pa samo začetek bedn si je mislila,ko je prelistavala strani ter od časa do časa prebrala kakšno vrstico. Skomignila je z rameni ter knjigo pustila v svojem naročju. V roke jo je začelo že pošteno zebsti in se ja zato raje kar vsedla nanje,da bi jo manj zeblo. Pogledala je dekle poleg sebe, nato pa se spet ozrla proti jezeru,vzela kamen ter ga vrgla v vodo. In tako enega za drugim. Dokler ni zmanjkalo kamnov okoli nje.
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeTor Avg 14, 2012 8:31 am

  Dekle se je odzvalo veliko bolje kot je pričakovala. Vidno olajšana ji je vrnila nasmešek, vseeno pa ji je skozi glavo šinila misel, da se PihPuffk-a samo pretvarja. A domislico je kmalu odpustila ter iz žepa potegnila palico. »Vetnio.« je dejala in med njima pričarala ogenj. Nekaj časa je opazovala modre plamene, ki so plapolali v vetru ter si za sekundo dovolila, da se spomni poletnih dni, ko je bilo sonce tisto, ki jo je grelo ne pa pričaran ogenj in je bilo toplo tudi če si se oblekel pomanjkljivo kot Annabelle. Ni vedela ali naj se na njeno predstavitev odzove z enim ali dvema imenoma ali tremi. »Rhaenys Haven.« se je nazadnje predstavila tudi sama in rahlo stresla njeno roko. Ko se je dekle spet posvetilo svoji knjigi je tudi sama pogled zapičila v besede svoje. Stvar je začela počasi lesti k koncu zato je bilo ravno zdaj v knjigi najzanimivejše dogajanje. A ob zvoku pljuska je pogled dvignila k jezeru in nato k svetlolaski. Kamenčki, ni vedela ali je bila ta misel vprašala, trdilna ali ojeta v malce sarkazma, a po minutki je tudi sama v jezeru vrgla enega od kamenčkov v njeni bližini. »Pihpuff, kajne?« je vprašala. »Kateri letnik? Jaz sem šesti.« Nekako tako so ostali najstniki nadaljevali pogovore, kajne? Kajne?
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeTor Avg 14, 2012 7:30 pm

Annabelle jo je hvaležno pogledala ko je med njima pričarala ogenj. Zakaj se sama nisem tega spomnila? si je mislila sama pri sebi. Danes je bil malo čuden dan.''Me veseli Rhaenys,'' je odgovorila ter se nasmehnila.Nekaj časa sta bili obe tiho in vsaka je bila zatopljena v svoje delo.''Ja Pihpuff,predvidevam da si kakšen Drznvrann, ampak nisem čisto prepričana,'' je rekla ter jo premerila od glave do pet nato pa se samo nasmehnila.''7.letnik,'' je kratko odgovorila ter se nasmehnila.Že je hotela vprašati kateri letnik je ona, pa se je spomnila,da je to že povedala. Kaj se dogaja danes s tabo Annabelle Bea Sanchez?! si je sama sebi v glavi zabičala.'' No in kaj te pa je prineslo sem?'' je vprašala še na koncu in spet vrgla par kamenčkov v vodo.
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeTor Avg 14, 2012 8:10 pm

  Na hvaležen pogled se je Rhaenys odzvala z nasmeškom in zamahom roke, v smislu 'saj ni nič takšnega'. »Tudi mene.« je odvrnila ter malce povečala nasmešek, ki se je že od prej zrcalil na njenem obrazu. Vljudnost, je predvidevala, čeprav je bila sama povsem iskrena. Svetlolaska je bila prav zanimiva in veliko boljša od pričakovanj, ki jih je imela za Pihpuffce. Predvidevala je pač, da je večina nekoliko neumnih, a sedaj se je bolj nagibala k misli, da sta prijaznost in zvestoba tista, ki zaznamujeta rumeni dom. »Da, Drznvraan.« je potrdila njeno domnevanje, z nekoliko ponosnim glasom. Njena družina je z njo vred štela pet članov in ostali štirje so se lepo razdelili po številu domov, sama pa je hodila po bratovih stopinjah. Annabelle je potrdila njeno domnevanje, da je leto dni starejša, kar jo postavi v sedmi letnik. Na obrazu ji je še vedno igral nasmešek, a sedaj si lahko iz njega prebral malce zadovoljstva. Opazovala je kako je veter hotel pogasiti ogenj, a ker je bil ta pričaran se ni dal in ju je še vedno preskrboval s toploto. Ob njenem vprašanju je pomignila na knjigo. »Knjiga, predvsem. V gradu je težko najti miren prostor za branje.« se je glasil njen odgovor. »In tebe?« je vprašala medtem, ko si je knjigo odmaknila iz naročja ter se obrnila bolj proti ognju ter svoji sogovornici.


Nazadnje urejal/a Rhaenys Haven Caverly Sre Avg 15, 2012 5:00 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeSre Avg 15, 2012 3:52 am

''ja s tem pa bi se lahko strinjala,'' je rekla ter se nasmehnila in knjigo ki jo je imela odložila med noge.''am v bistvu enako, ampak je ta knjiga malo zanič in zato zdaj samo posedam tukaj okoli,'' je rekla ter samo delno ošinila knjig med nogami.Razmišljala je kako bi lahko nadaljebvala pogovor.'' Am, kaj rada počenš v prostem času?'' je bilo edino pametno vprašanje,ki se ga je lahko spomnila pa še to je zvenelo malo čudno.Kot da bi bila na kakšnem intervjuju.Ošinila je Rhaenys.Poskušala se je spomniti če jo je že kje videla. Vendar ni doživela nikagršnjega prebliska. Skomignila je z rameni.Zdaj ji ni bilo več treba sedeti na rokah,ker se je že popolnoma ogrela.
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeSre Avg 15, 2012 5:32 am

  Očitno Drznvraan ni bil edini dom v katerem so učenci prekipevali od energije in pogovarjali glasno, kot bi bili oddaljeni deset stolpov. Ali pa se je Rhaenys samo zdelo. Vsak zvok, ki ni bil prasketanje ognja ali šumenje valov jo je motil med branjem. Takrat je bile vedno občutljiva, sploh ko je bilo dogajanje zanimivo. Nekoč se je tako skregala s sestro, da še dva dni ni govorila z njo, pa jo je ta le zmotila med prebiranjem. Za trenutek je pomislila in v ustih okusila besede. »Poznam takšne. No, okolica Bradavičarke je nadvse čudovita, ne vidim razlog, da v opazovanju ne bi uživala kot v knjigi.« je nato dejala z prijateljskim nasmeškom. Trenutek tišine je izkoristila za met kamna v jezero, nato pa pogled spet posvetila Annabelle. Kaj počnem v prostem času? Haven se je ob vprašanju skoraj nevidno zdrznila. »Berem, pišem … Odvisno od nalog v šoli, med počitnicami pa. Doma imam starejšega brata, ki me precej dovolj zaposli.« je nazadnje odvrnila in povzdignila obrv, namesto, da bi spet vprašala 'pa ti?'.
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeSre Avg 15, 2012 8:17 am

'' ja se popolnoma strinjam z tabo,'' je zamrmrala v odgovor na kratko. Opazila je da se je malo zdrznila ob njenem vprašanju.Skomignila je z rameni. Saj je vsakdanje vprašanje za ljudi ki jih prvič spoznaš. Kajne? ''Pišeš knjige?'' je vprašala,saj še ni spoznala nobenega ki bi to počel.Ker se ji je dzelo da mora tudi ona povedati zase,je nato še ona povedala.'' Am, igram na kitaro,pišem pesmi,berem knjige in še veliko drugih stavri,'' je odvrnila ter se nasmehnila.
Nazaj na vrh Go down
Gost
Gost
The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitimeČet Avg 16, 2012 5:43 am

  Rhaenys je s pogled preletela okolico. Anabelle poleg nje ravnokar potrdila njeno trditev, da je posestvo v bližini Bradavičarke naravnost čudovito. Rhae je poznala vsako travno bilko, predvsem zato, ker je iskala primerne prostore za branje knjig, ali delanje naloge – v sončnih poltenih dneh, pozimi se je ven odpravila predvsem zaradi snega. A od vsega je Haven najbolj všeč prav grad. Bradavičarka se je imela za ponašati s svojo velikostjo, mogočnostjo in nepremagljivostjo. Stolpov so se dvigovali tako visoko, da so se okoli njih že napletale meglice, ali oblački, zaradi katerih nisi videl njihovega vrha. Ti so se ji zdeli najbolj misteriozni, kar je Drznvraanko navdajalo z neke vrste nelagodjem ter veliko mere občudovanja. Iz razmišljanja so jo vrgle svetlolaskine besede. »No, nobene mi še ni uspelo dokončati, šola precej pritiska.« In kot članica modrega doma, doma pametnih in znanja željnih si slabih ocen ne morem privoščiti, Je dokončala v mislih in se rahlo nasmehnila. Prikimala je ko je PihPuffka povedala svoje hobije. Na niju je za trenutek spet legla tišina. Naj spregovorim? Kaj naj rečem? Se je spraševala v mislih. »Tvoje zadnje leto je, kajne? Imaš že kakšne ideje kaj boš delala, ko se letnik izteče?« ji je nazadnje uspelo dejati. Zastrmela se je v svetlo modre oči svoje sogovornice. Barva je bila veliko svetlejša, že skoraj sivkasta, če bi jo primerjali z Haven-imi .
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content

The lake     Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Re: The lake    The lake     Icon_minitime

Nazaj na vrh Go down
 
The lake
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry :: Surroundings :: The lake-
Pojdi na: